Affidea dobila nagradu „DIJAGNOSTIKA I PRIMARNA NJEGA“ na prestižnoj 2022 LaingBuisson dodjeli nagrada u oblasti zdravstva

Affidea, najveći evropski pružalac medicinskih usluga radiološke dijagnostike, polikliničkih i onkoloških usluga, sa zadovoljstvom objavljuje da je osvojila ovogodišnju LaingBuissonovu nagradu za dijagnostiku i primarnu njegu.

LaingBuisson nagrada je jedna od najprestižnijih u oblasti pružanja zdravstvenih usluga i promoviše kompanije koja postavljaju nove standarde izvrsnosti i i ostvaruju značajan uticaj u svojoj oblasti djelovanja. Ova godina je 17. godina prepoznavanja izvrsnosti u zdravstvu sa jasnim fokusom na one koji obavljaju zdravstvene usluge.

Affidea je osvojila nagradu za svoj inovativni Program kontrole doze u vezi sigurnosti pacijenata. Kroz ovaj program, kompanija analizira informacije sa više od 75.000 CT skeniranja svakog meseca, postižući u proseku 40% smanjenje nivoa doze zračenja u CT skeniranju širom svoje mreže kako bi se povećala bezbjednost pacijenata uz zadržavanje kvaliteta snimka za preciznu dijagnozu.

Nedavno smo podigli naš program na viši nivo, lansiranjem 3.2 verzije DoseWatch softvera, u kombinaciji sa alatom poslovne inteligencije u realnom vremenu (BI) za upravljanje podacima. Affideini centri u Španiji i Mađarskoj su prvi koji su implementirali navedeno rješenje.

Sljedeći korak projekta je upravljanje sa kontrastom koji omogućava obavještenja o kliničkom kontekstu i kumulativnoj dozi joda (faktori rizika, prethodna neželjena dejstva), kao i detalje o ubrizgavanju kontrasta (sam kontrast, zapreminu, protokol ubrizgavanja). Zahvaljujući praćenju i optimizaciji kontrastnih medija, kompanija može personalizovati davanje kontrasta za svakog pacijenta, izbegavajući nepotrebnu dodatno ubizgavanje.

Guy Blomfield, Predsjedavajući Nadzornog odbora i Generalni direktor, tim povodom je izjavio:

Čast mi je da primim ovu prestižnu nagradu. Ovo je potvrda svih naših napora i dostignuća u obezbeđivanju izuzetne bezbjednosti pacijenata, imajući stroge kliničke protokole i inovativne alate. Želim da se zahvalim svim našim izuzetnim timovima u klinikama, a posebno članovima tima Dose Excellence, na njihovoj strasti, posvećenosti i napornom radu koji se odvija u pozadini.

Ova nagrada prepoznaje veoma visok kvalitet njihovog rada i ne mogu biti ponosniji na tu činjenicu.”

Dr Alessandro Roncacci, SVP Glavni Medicinski direktor Affidee, je dodao:

Ovo je još jedan dokaz naše snažne usklađenosti sa Evroatomskom direktivom 2013/59 identifikovanjem varijacija u realnom vremenu i standardizacijom i optimizacijom CT protokola, uz održavanje zlatnih standarda o kvalitetu slike i povećane bezbjednosti za naše pacijente. U 2023. godini imamo jasne ambicije da proširimo novu verziju našeg Programa izvrsnosti doza u svim zemljama Affidea, vođeni našom snažnom posvećenošću prema najvišim standardima sigurnosti pacijenata“.

Ceremonija dodjele nagrada održana je u hotelu Park Westminster Bridge i prisustvovalo joj je više od 1.000 ključnih ličnosti iz nezavisnog zdravstvenog sektora.

Ovo je druga nagrada koju je kompanija Affidea dobila ove godine. U junu je kompanija nagrađena kao Najbolji pružalac usluge u oblasti dijagnostike na HealthInvestor Awards 2022.

O Affidei

Affidea je najveći evropski pružalac dijagnostičkih usluga snimanja, ambulantne i usluge liječenja oboljelih od raka, koji posluje u 329 centara u 15 zemalja Evrope, radeći sa skoro 11.000 profesionalaca i nudeći napredne dijagnostike, ambulantne i usluge liječenja od raka za više od 12 miliona pacijenata godišnje.

Zbog svoje evidencije o sigurnosti pacijenata, kompanija je postala najnagrađivaniji pružalac usluge u oblasti dijagnostike u Evropi od strane Evropskog društva za radiologiju – preko 50% svih centara koji su osvojili nagradu Eurosafe Wall of Stars- pripadaju Affidei.

Affidea – IMC Banja Luka

IMC Banja Luka je jedini Centar za radioterapiju u Republici Srpskoj u kojem se pružaju tehnološki visokosofisticirane usluge radioterapije i brahiterapije za onkološke bolesnike.

Centar za radioterapiju Banja Luka svojim kapacitetom radioterapijskih tehnoloških resursa i kvalitetom sprovođenja liječenja postaje sve više prepoznatljiv na karti medicinskih centara u širem okruženju.

1

November 23, 2022

Affidea dobila nagradu „DIJAGNOSTIKA I PRIMARNA NJEGA“ na prestižnoj 2022 LaingBuisson dodjeli nagrada u oblasti zdravstva

Affidea, najveći evropski pružalac medicinskih usluga radiološke dijagnostike, polikliničkih i onkoloških usluga, sa zadovoljstvom objavljuje da je osvojila ovogodišnju LaingBuissonovu nagradu za dijagnostiku i primarnu njegu. LaingBuisson nagrada je jedna od najprestižnijih u oblasti pružanja zdravstvenih usluga i promoviše kompanije koja postavljaju nove standarde izvrsnosti i i ostvaruju značajan uticaj u svojoj oblasti djelovanja. Ova […]