fbpx

Affidea osvojila prestižnu nagradu „Dijagnostička ustanova godine” za 2022 godinu na konferenciji investitora u Londonu (Health Investors Awards 2022)

Affidea, najveći evropski pružalac usluga radiološke dijagnostike, polikliničkih i onkoloških usluga, sa zadovoljstvom objavljuje da je na godišnjoj dodjeli nagrada na konferenciji investitora u zdravstvu (Health Investors Awards 2022) nagrađena kao ‘Dijagnostička ustanova godine’.

Priznanja investitora se dodjeljuju za izuzetna dostignuća, inovacije i izvrsnost u nezavisnom zdravstvenom sektoru i imaju za cilj da nagrade organizacije koje su dale značajan doprinos u medicini.

Affidea je nagrađena od strane sudija zbog svog inovativnog pristupa i pionirskog odnosa prema novim tehnologijama kako bi unaprijedila kliničke rezultate, sigurnost pružanja usluga i iskustva pacijenata, a u isto vrijeme obezbjedila operativnu efikasnost. Tri inovativne inicijative koje su Affideu stavile u centar pažnje na HealthInvestors Awards su:

  • Digitalizacija puta pacijenta u mnogim Affidea zemljama, od zakazivanja do e-registracije i e-rezultata, s ciljem poboljšanja iskustva pacijenata u toku kompletnog procesa liječenja.
  • MRI Excellence program koji obezbjeđuje direktan pregled korišćenja MRI sistema i koji je Affidea omogućio povećanje broja pregleda po satu za 28%, povećanje sa 5% NPS rezultata pacijenata do 81% i više od 11% povećanje prihoda za MR sisteme u ovom programu. MR program izvrsnosti se fokusira na primjeni poboljšanja kroz nekoliko KPI-ja kao što su prosječan broj pregleda po satu, vrijeme mirovanja mašine, početak i kraj rada,  broj pregleda, promjena pacijenata i stopa iskorištenosti u bilo kojem centru. Koriste se podaci iz više od tri četvrtine od 200 MRI aparata u deset zemalja, s ciljem poboljšanja pružanja njege i iskustva pacijenata, uz istovremeno povećanje operativne efikasnosti.
  • Inovativni softver za vještačku inteligenciju koji je Affidea instalirala u svojim PET/CT centrima u Italiji, Poljskoj i Rumuniji, kvalitet PET/CT slika koje su dobijene sa smanjenom dozom ili skraćenim vremenom skeniranja. Da bi se validirao AI algoritam, sproveden je pilot projekat u Affidea IRMET centru u Torinu, Italija, na lokaciji za PET-CT akreditovanu UEMN/EBNM i EARL. Klinički rezultati su bili izvanredni, postižući smanjenje doze FDG za 33% bez ugrožavanja kvaliteta slike u kombinaciji sa smanjenjem vremena skeniranja do 50%. Niža doza za pacijente koji se podvrgavaju PET-CT pregledima znači povećanu sigurnost, dok smanjenje vremena rezultira većom komfora za pacijente. Sve ovo je postignuto uz održavanje istog kvaliteta slike za tačnu dijagnozu, uz operativnu efikasnost medicinskog centra.

Giuseppe Recchi, Generalni direktor kompanije Affidea, izjavio je: “Čast nam je primiti ovu nagradu, u ime svih zaposlenih u Affidea koji su doprinijeli ovom uspjehu. To je veliko postignuće i priznanje inovativnom načinu razmišljanja koji pokreće sve naše inicijative u Affidei, fokusirajući se na pružanje izvanredne kliničke izvrsnosti i vrhunskog iskustva pacijenata. Ne bih mogao biti ponosniji u ime svih koji rade u Affidei – to je dokaz da sve što radimo u Affidei donosi velike koristi za naše pacijente, ljekare i cjelokupni zdravstveni sistem u svakoj zemlji u kojoj smo prisutni”.

Michał Kwieciński, Regionalni direktor kompanije, koji je ponosno predstavljao Affideu na ceremoniji dodjele, izjavio je: „Bila mi je čast primiti nagradu u ime Affidee i našeg fantastičnog tima profesionalaca. Ponosimo se što pružamo najkvalitetnije dijagnostičke usluge u svih 15 zemalja u kojima poslujemo. U Velikoj Britaniji, kroz kliniku Fortius, nudimo jedinstvenu kombinaciju vrhunske dijagnostike i ortopedske hirurgije svjetske klase, omogućavajući odličnu kliničku kvalitetu i izvanrednu korisničku uslugu za naše pacijente.”

Žiri koji je dodijelo nagradu Affidea za dijagnostičku ustanovu godine spomenuo je tokom ceremonije dodjele: Kompanija je „postigla izvanredan rast do 2021. godine, dodavši 47 novih evropskih dijagnostičkih centara. Sa snažnom posvećenošću implementaciji inovativnih kliničkih rješenja za poboljšanje kliničkih ishoda i sigurnosti pacijenata. Affidea je snažno pozicionirana na domaćem i međunarodnom tržištu sa impresivnim i inovativnim rezultatima. Ulazak Affidee u UK označava njeno povjerenje u ovo tržište, a mi ćemo sa zanimanjem i iščekivanjem pratiti njihov napredak.”

Ceremonija dodjele nagrada održana je u hotelu Grosvenor House u Londonu i prisustvovalo joj je 1.200 ključnih ličnosti nezavisnog zdravstvenog sektora.