Završena je instalacija novog CT skenera u Affidea IMC Banja Luka Centru za radioterapiju

Affidea IMC Banja luka Centar za radioterapiju ide u korak sa najsavremenijim dostignućima na polju radijacione onkologije.

Ove sedmice uspješno je završena instalacija i puštanje u rad najsavremenijeg CT skenera proizvođača GEHC (General Electric Health Care) tipa Discovery RT Gen 2 system i novog laserskog sistema DORADOnova 3 green kompanije LAP iz Njemačke. Ovako integrisan sistem je specijalno prilagođen za dobijanje digitalne slike svakog pojedinačnog pacijenta koji treba da primi zračnu terapiju u Affidea IMC Banja Luka.

Ovaj skener karakteriše značajno smanjenje doze zračenja koju pacijent prima tokom snimanja, kao i odličan kvalitet slike koji omogućava precizno planiranje radioterapijskog tretmana. Drugim riječima, precizno se definiše pozicija i oblik tumora u okviru tijela pacijenta da bi se usmjerilo zračenje samo na tumor i poštedilo zdravo tkivo.

Obuka medicinskog osoblja je također uspješno završena i osoblje je potpuno osposobljeno za korišćenje ove najsavremenije tehnologije koja će doprinjeti još uspješnijem sprovođenju terapije zračenjem za onkološke bolesnike.

Sa implementacijiom savremenih tehnologija IMC Banja Luka ostaje lider u regionu na polju radijacijske onkologije i ostaje posvećen pružanju vosokosofisticiranih tretmana za liječenje malignih oboljenja za dobrobit naših pacijenata. Novi CT skener će onkološkim pacijentima obezbjediti nastavak pružanja pravovremene i kvalitetne radioterapije.

1

July 29, 2022

Završena je instalacija novog CT skenera u Affidea IMC Banja Luka Centru za radioterapiju

Affidea IMC Banja luka Centar za radioterapiju ide u korak sa najsavremenijim dostignućima na polju radijacione onkologije. Ove sedmice uspješno je završena instalacija i puštanje u rad najsavremenijeg CT skenera proizvođača GEHC (General Electric Health Care) tipa Discovery RT Gen 2 system i novog laserskog sistema DORADOnova 3 green kompanije LAP iz Njemačke. Ovako integrisan […]